Az algák felülmúlják a kollagén porokat?

Lehet, hogy nem tudod, de amikor a kedvenc kollagén porodból készült turmixot fogyasztod, vagy éppen lenyeled a trendi kollagén kapszulát, tulajdonképpen összetört állati csontokat, bőröket, kötőszöveteket vagy szalagokat veszel magadhoz. Kétségtelen, hogy a kollagén pornak az egészségre és a szépségünkre gyakorolt jótékony hatása következtében napjainkban nagyon népszerű. Magának a kollagénnek számos fontos  funkciója van, beleértve a bőr szerkezetének javítását, az izületi fájdalmak csökkentését vagy a csontok erősítését. Viszont nem egy fenntartható élelmiszer.

Hamarosan kiderül, az algák ugyanazokat az előnyöket kínálják, mint a kollagén por. Sőt, az alga a világ legfenntarthatóbb növénye.

Kollagén

Az algák az egyetlen olyan fehérjeforrás, amely egyedi aminosavakkal látja el a bőrt és a testet. Ez az oka annak, hogy az algák fehérjéje

A kollagén por nem a legjobb kollagénforrás, az alga viszont az. Természetes, fenntartható, toxinmentes fehérjeforrás, amely támogatja a kollagén képződését.

Mi a kollagén?

A kollagén, a görög eredetű “kólla” szóból származik, jelentése: ragasztó. Pontosan ez a funkciója a szervezetben, mindent egyben tart. Megtalálhatjuk a bőrben, az inakban, csontokban, izmokba, porcokban, kötőszövetekben, és a szervekben. A szervezetben lévő kollagén három aminosavból áll: glicinből, prolinból és hidroxiprolinból.

A kollagén a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. Nagyon fontos, hogy szervezetünk természetes úton is termeljen kollagént. Saját kollagén termelésünk azonban csökken az életkor előrehaladtával, stresszes vagy helytelen táplálkozás esetén. Amikor ez megtörténik, előfordulhat, hogy a bőröd elveszíti rugalmasságát, amely ráncosodáshoz vezethet. A hajad esetleg kevésbé fog nőni, az izmok merevsége miatt lassúl a mozgás. Ezekben az esetekben érdemes a kollagént minél természetesebb formából pótolni.

AZ ALGA ÉPÍTI A KOLLAGÉNT, EZÁLTAL SEGÍTI A BŐR FIATALOS MEGJELENÉSÉT ÉS MEGAKADÁLYOZHATJA A RÁNCOK KIALAKULÁSÁT.

25 év felett szervezetünk kollagén termelésének aránya évente akár kb. 1,5%-kal csökkenhet. Ebből könnyen kiszámítható, hogy 45 éves korra már 30%-kal is kevesebb kollagén termelődhet. Az algák segíthetnek megfordítani ezt a tendenciát, a bennük megtalálható magas aminosavakkal/fehérjékkel, amelyek helyreállítják és újraépítik a bőr kollagén szintjét.

“Az algák öregedésgátló tulajdonságokat mutatnak azáltal, hogy gátolják a kollagénlebontó enzimeket, egyes algák pedig csökkenthetik a bőrön belüli hialuronsav lebomlását is, ami javítja a hidratációt és a rugalmasságot.”

Dr. Jennifer Vickers, okleveles bőrgyógyász

Kollagén
Kollagén, sima arcbőr

AZ ALGÁK TÁMOGATJÁK AZ ÍZÜLETEK RUGALMASSÁGÁT ÉS A CSONTOK ERŐSSÉGÉT!

Kollagénpótlás, ízület, csontok

KOLLAGÉN POR VAGY ALGA?

Megnevezés

Kollagén por/ Spirulina

Miért jobb választás az alga a kollagén természetes pótlására, mint a kollagén por?

A kollagén por egyik hátránya, hogy nem teljes értékű fehérje, és a benne lévő aminosavak nem kiegyensúlyozottak. Az algák teljes értékű és kiegyensúlyozott arányú aminosavakat tartalmaznak.
A szervezetnek teljes értékű fehérjére van szüksége az izomképzéshez, a tápanyagok szállításához, valamint a szövetek felépítéséhez és helyreállításához. Ahhoz, hogy teljes értékű fehérjének lehessen tekinteni egy élelmiszert, tartalmaznia kell mind a kilenc esszenciális aminosavat, amit a kollagén por nem (de az algák igen).Továbbá a kollagén pornak nagyon alacsony a metionin, a leucin, az izoleucin és a valinban tartalma. Ezért nem a legjobb választás az izomintegritás és az izomépítés szempontjából. Ez azt jelenti, hogy a kollagén-kiegészítők nem szoríthatják ki a teljes értékű fehérjetartalmú élelmiszereket az étrendből, és nem használhatók fő fehérjeforrásként.

Az Best3alga készítmények, TERMÉSZETES, fenntartható és biztonságos módja a kollagén építésének a szervezetben.

Picture of Erika

Erika