Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Az algák felülmúlják a kollagén porokat?
Lehet, hogy nem tudod, de amikor a kedvenc kollagén porodból készült turmixot fogyasztod, vagy éppen lenyeled a trendi kollagén kapszulát, tulajdonképpen összetört állati csontokat, bőröket, kötőszöveteket vagy szalagokat veszel magadhoz. Kétségtelen, hogy a kollagén pornak az egészségre és a szépségünkre gyakorolt jótékony hatása következtében napjainkban nagyon népszerű. Magának a kollagénnek számos fontos funkciója van, beleértve a bőr szerkezetének javítását, az izületi fájdalmak csökkentését vagy a csontok erősítését. Viszont nem egy fenntartható élelmiszer.
Hamarosan kiderül, az algák ugyanazokat az előnyöket kínálják, mint a kollagén por. Sőt, az alga a világ legfenntarthatóbb növénye.
Az algák az egyetlen olyan fehérjeforrás, amely egyedi aminosavakkal látja el a bőrt és a testet. Ez az oka annak, hogy az algák fehérjéje
- biológiailag jobban hozzáférhető a szervezet számára,
- egyszerűségénél fogva jobban hasznosul,
- gyorsabban szívódik fel,
- jobb eredményeket biztosíthat.
A kollagén por nem a legjobb kollagénforrás, az alga viszont az. Természetes, fenntartható, toxinmentes fehérjeforrás, amely támogatja a kollagén képződését.
Mi a kollagén?
A kollagén, a görög eredetű “kólla” szóból származik, jelentése: ragasztó. Pontosan ez a funkciója a szervezetben, mindent egyben tart. Megtalálhatjuk a bőrben, az inakban, csontokban, izmokba, porcokban, kötőszövetekben, és a szervekben. A szervezetben lévő kollagén három aminosavból áll: glicinből, prolinból és hidroxiprolinból.
A kollagén a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. Nagyon fontos, hogy szervezetünk természetes úton is termeljen kollagént. Saját kollagén termelésünk azonban csökken az életkor előrehaladtával, stresszes vagy helytelen táplálkozás esetén. Amikor ez megtörténik, előfordulhat, hogy a bőröd elveszíti rugalmasságát, amely ráncosodáshoz vezethet. A hajad esetleg kevésbé fog nőni, az izmok merevsége miatt lassúl a mozgás. Ezekben az esetekben érdemes a kollagént minél természetesebb formából pótolni.
AZ ALGA ÉPÍTI A KOLLAGÉNT, EZÁLTAL SEGÍTI A BŐR FIATALOS MEGJELENÉSÉT ÉS MEGAKADÁLYOZHATJA A RÁNCOK KIALAKULÁSÁT.
25 év felett szervezetünk kollagén termelésének aránya évente akár kb. 1,5%-kal csökkenhet. Ebből könnyen kiszámítható, hogy 45 éves korra már 30%-kal is kevesebb kollagén termelődhet. Az algák segíthetnek megfordítani ezt a tendenciát, a bennük megtalálható magas aminosavakkal/fehérjékkel, amelyek helyreállítják és újraépítik a bőr kollagén szintjét.
“Az algák öregedésgátló tulajdonságokat mutatnak azáltal, hogy gátolják a kollagénlebontó enzimeket, egyes algák pedig csökkenthetik a bőrön belüli hialuronsav lebomlását is, ami javítja a hidratációt és a rugalmasságot.”
Dr. Jennifer Vickers, okleveles bőrgyógyász
- Az aminosavak növelik a kollagént, hogy a bőr feszes és hidratált maradjon.
- A K2-vitamin védi az elasztint, hogy a ráncok és a megereszkedett bőrt minél később jelenjen meg.
- Az enzimek védik a hialuronsavat, javítják a hidratációt és a rugalmasságot.
- Az antioxidánsok küzdenek a szabad gyökökkel, hogy megakadályozzák a bőr károsodását.
- A lúgos pH megakadályozza a foltok kialakulását és a baktériumok növekedését.
- A klorofill védi a bőrt a napsugárzástól, hogy csökkentse a károsodást.
- Negyven vitamin/ásványi anyag áll rendelkezésre, hogy a bőrt belülről táplálja.
- Az alga nem csak a bőrödnek tesz jót, javítja a hajat, a körmöket, a csontokat, fokozza az energiát, és serkenti a fogyást.
AZ ALGÁK TÁMOGATJÁK AZ ÍZÜLETEK RUGALMASSÁGÁT ÉS A CSONTOK ERŐSSÉGÉT!
- Magas fehérje/kollagén tartalmat biztosít a csontok és ízületek számára.
- K2 vitaminnal serkenti az osteocalcin elnevezésű fehérjét, hogy kalcium a csontokba be tudjon épülni.
- 40 vitamin/ásványi anyag a csontok erősítéséhez, a rugalmassághoz és a felépítéshez.
- D-vitaminnal és magnéziummal támogatja a kalcium beépülését.
- A lúgos Ph csökkenti a savasságot, megőrzi az ásványi anyag tartalmat.
- RNS/DNS gyorsítja a sejtnövekedést és a reprodukciót.
- Értágító hatása javítja a vér áramlását, elősegíti a tápanyagok csontokhoz történő bejutását.
- A klorella növekedési faktor gyorsítja a sejtek növekedését, újraképződését.
- Omega-3 csökkenti az ízületi gyulladást.
- Cink támogatja a csontregeneráció és a rugalmasságot.
KOLLAGÉN POR VAGY ALGA?
Megnevezés
- Teljes értékű fehérje
- Fenntartartható
- Feldolgozatlan
- Egyszerű aminosavak
- Azonnali felszívódás
- Toxinmentes
- Organikus
- Vegán
- Keto
Kollagén por/ Spirulina
- Nem/Igen
- Nem/Igen
- Nem/Igen
- Nem/Igen
- Nem/Igen
- Nem/Igen
- Nem/Igen
- Nem/Igen
- Igen/Igen
Miért jobb választás az alga a kollagén természetes pótlására, mint a kollagén por?
A kollagén por egyik hátránya, hogy nem teljes értékű fehérje, és a benne lévő aminosavak nem kiegyensúlyozottak. Az algák teljes értékű és kiegyensúlyozott arányú aminosavakat tartalmaznak.
A szervezetnek teljes értékű fehérjére van szüksége az izomképzéshez, a tápanyagok szállításához, valamint a szövetek felépítéséhez és helyreállításához. Ahhoz, hogy teljes értékű fehérjének lehessen tekinteni egy élelmiszert, tartalmaznia kell mind a kilenc esszenciális aminosavat, amit a kollagén por nem (de az algák igen).Továbbá a kollagén pornak nagyon alacsony a metionin, a leucin, az izoleucin és a valinban tartalma. Ezért nem a legjobb választás az izomintegritás és az izomépítés szempontjából. Ez azt jelenti, hogy a kollagén-kiegészítők nem szoríthatják ki a teljes értékű fehérjetartalmú élelmiszereket az étrendből, és nem használhatók fő fehérjeforrásként.