CHLORELLA

Az összes ismert növény közül a legmagasabb 4%-os klorofill tartalommal büszkélkedhet, mely erős méregtelenítő- és károsanyageltávolító. Egy teáskanál Chlorella por tápértéke megfelel több adag zöld levelű zöldség tápanyagtartalmának. Teljes értékű tápanyagai koncentráltak és könnyen felszívódnak. Összetevői szinergikusan hatnak, nemcsak táplálnak, de küzdenek számos betegség ellen is.

Milyen összetevőket tartalmaz?

Rendkívül gazdag fitonutriensekben, aminosavakban, ásványi anyagokban (kálium, foszfor, kalcium, cink, réz, szelén, vas, jód), vitaminokban, esszenciális zsírsavakban. Teljes értékű magnézium- és fehérjeforrás. Magas rosttartalma kitűnő anyagcsere fokozó. Klorofilltartalma 4-szer több mint a búzafűé, 2-szer több mint az árpafűé.

Miért érdemes fogyasztani?

Méregtelenít/Lúgosít. Támogatja az immunrendszert. Fokozza a szervezet védekezőrendszerét. Javítja az anyagcserét, segíti a testsúlycsökkenést. Harcol a rák ellen. Csökkenti a koleszterint, a vércukorszintet a vérnyomást. Tisztítja és frissíti a vért. Növeli az energiát, felpörget.

Kinek ajánlott?

Aki szeretné támogatni szervezete természetes méregtelenítő folyamatait, erősíteni akarja immunrendszerét, mert fáradt, energiahiánnyal küzd. Vérszegény vagy fokozott vasra van szüksége, magas a vérnyomása vagy a vércukorszintje, renyhe az emésztése, emiatt túlsúlyos, székletürítési problémákkal küzd. Olyan munkát végez, ahol sokat érintkezik nehézfémekkel, toxinokkal. Rendszeresen gyorsételeket vagy többszörösen feldolgozott élelmiszereket fogyaszt. Fokozott magnéziumra van szüksége, mert szellemi munkát végez, vagy rendszeresen sportol.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

„A Chlorellat nevezhetnénk tökéletes és teljes értékű tápláléknak. Amellett, hogy teljes értékű fehérjeforrás, tartalmazza az összes B-vitamint, C-vitamint és a főbb ásvány-anyagokat (mint cink és vas) olyan mennyiségben, mint az étrend-kiegészítők. Úgy találtuk, hogy javítja az immunrendszert, javítja az emésztést, méregteleníti a testet, gyorsítja a gyógyulást, védelmet nyújt a sugárzásoktól, segít a degeneratív betegségek megelőzésében, segít a Candida albicans kezelésében, csökkenti az ízületi fájdalmakat. És, nagyszerű tápanyag összetétele folytán segíthet számtalan testsúlycsökkentő programot sikeresen elvégezni.” (Earl Mindell-Vitamin biblia)

 

Donald R. Yance: Herbal Medicine, Healing & Cancer: 

„A Chlorella egy zöld alga, ami tápértékén felül jelentős immunrendszert erősítő tulajdonsággal rendelkezik. Megnöveli a makrofágok aktivitását és rákellenes tulajdonságait is kimutatták. A chlorellan egy anyag, ami a Chlorellában található és mérések szerint megemeli az interferon termelést. Több rákmegelőzési/kezelési javaslat említi a Chlorellát, mint a DNS helyreállításában hasznos tápanyagot. Az összes zöld superfood közül a Chlorella az, ami engem lenyűgöz…”

„Léteznek még előnyös tulajdonságokkal rendelkező algák, mint például a Spirulina, de azt hiszem, hogy a rákkal vagy legyengült immunrendszerrel bíró emberek számára a Chlorella jelenti a megoldást.”

„Jól ismert, hogy a nehézfémek lerakódása ijesztő eredményeket és olyan betegségeket okoz, mint az Alzheimer kór. A sejtfal szerkezete miatt a Chlorella egy elsődleges méregtelenítő segítség lehet ilyen esetekben.” 

„A Chlorella több zsírsavat tartalmaz, mint a Spirulina és a Kék-zöld alga. Körülbelül 20%-a ezeknek a zsírsavaknak értisztító omega-3 és alfa-linolénsav, és valószínűleg e miatt válik a Chlorella olyan hatékonnyá a koleszterin csökkentése és a szív és érrendszerin problémák kezelésében.”

Demecs István: Superfood

„Miközben kalóriában a többszörösét fogyasztjuk a szükségesnek, masszívan hiányt szenvedünk olyan mikro-tápanyagokban, mint vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, és azok a fitotápanyagok, amelyekben a Spirulina és a Chlorella bővelkedik, és talán megoldhatná számos olyan betegséggel kapcsolatos problémákat, amik ezek hiánya miatt alakulnak ki. Egyes kutatók szerint éppen e tápanyagok hiánya vezet oda, hogy az emberek többet esznek, mint amire szükségük van. Mivel a testük éhségként él meg egy-egy létfontosságú tápanyag, például egy vitamin vagy ásványi-anyag hiányát, szükségképpen enni fognak és főként üres kalóriákkal próbálják pótolni az igazán szükséges tápanyagokat. És érdekes módon, éppen ez lehet az oka, hogy egy superfood, mint például a Spirulina és a Chlorella olyan fantasztikusnak tűnő hatásokat eredményez, amikor valaki elkezdi fogyasztani. Az évek során kiéhezett sejtek egyszer csak megkapják azokat az anyagokat, amire vártak. Ez gyakran nagyon látványosan zajlik le.”

“A Chlorella és a Spirulina számos olyan összetevőt tartalmaz, amik egészségjavító és betegségűző hatásukat együt fejtik ki. Nincs benne finomított szénhidrát vagy cukor. 1 gramm szénhidrát mellet 2 gramm fehérjét tartalmaz. Magas esszenciális zsírsavtartalom mellett nem tartalmaz egy cseppnyi „rossz zsírt” sem. Számtalan vitamint és ásványi-anyagot találunk a listán és kimagaslóan bőséges mennyiségben. Egyik-másik nagyobb mennyiségben található meg a Chlorellában és a Spirulinában, mint a ma olyan divatos multivitamin komplexekben.”

“Amennyiben Ön vérszegény, gyakran megszédül vagy egyéb csökkenő vitalitással kapcsolatos problémája van, mint például székrekedés, akkor a Chlorella az, amit biztosan ajánlanék Önnek. Leggyakrabban azt találják az emberek, hogy a Chlorella visszaadja az életkedvüket, javítja az emésztésüket és láthatóan megfiatalítja őket azáltal, hogy megnöveli az életerejüket és megerősíti a szerveiket.”

Disease Prevention and Treatment, the Life Extension Foundation

 „Számos jelentés érkezett japán kutatóktól, akik a Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák hatását tanulmányozták. Japánban egy Ichiruma nevű orvos 1973-ban tanulmányozott állatokat és eközben megfigyelte, hogy napi 8 gramm Chlorella hatására a székletükben háromszorosára, a vizeletükben pedig hétszeresére nőtt a kadmium ürítése. Szintén japán kutatók mutatták ki, hogy a Chlorella segített az urán és az ólom kiürítésében is.” 

Dr. Minchinori Kimura Japánból a mérései során úgy találta, hogy a Chlorellában 10% RNS és 3%-os DNS mennyiség található, ami a legmagasabb az ismert táplálékok között. A rendszeresen fogyasztott Chlorella segíthetne az emberi sejtekben a sérült genetikai anyag javításában, miközben védené az egészséget és lelassítaná az öregedési folyamatot.

Dr. Benjamin Frank, a „The No-Aging Diet” (Öregedés elleni diéta) című könyv szerzője, mondta, hogy az emberi RNS/DNS-termelés progresszív módon lassul le az öregedés során. Csökken az életerő és megjelennek a különféle betegségek. Még mielőtt a Chlorelláról illetve a CGF-ről köztudottá vált volna, hogy ilyen figyelemre méltó forrása az RNS/DNS-nek, Dr. Frank már ajánlotta, hogy egy diétának gazdagnak kellene lennie nukleinsavakban, hogy szembe szálljon ezzel az öregedési folyamattal.

Paul Pitchford Healing With whole Foods: 

 “A Chlorella olyan fitotápanyagokban gazdag teljes értékű táplálék, amelyekből párat már azonosítottak, de sok még ismeretlen a mai napig. Az összetevők egy csoportja, mint például a Chlorella Növekedési Faktor (CGF) abba a csoportba tartozik, ami az egészség megőrzése szempontjából hasznos összetevő. A Chlorella képes stimulálni a barátságos baktériumok növekedését, aminek probiotikus hatása javítja a bélflóra állapotát és megvéd számos betegségtől.”

„Néhány mikroalgának nagyon kedvező összetétele van az immunterápia szempontjából. A Spirulina a Chlorella és a Kék-zöld alga sejt szintű védelmet nyújt kivételesen magas béta-karotin (provitamin-A) és klorofill tartalmuk által. Leginkább a Chlorellát kell kiemelnünk, mivel a benne található növekedési faktor (CGF) olyan mértékben stimulálja az immunrendszert, hogy az számos degeneratív betegség kezelésében játszhatna szerepet. “

Források

 • nutritiondata.self.com/facts/custom/569428/2
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6202479
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20016697
 • onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.2650040605
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11923221
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21906314
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22849818
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3511195
 • www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2006.0180
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23865357
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613958
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24920270
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18800884
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24331771
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC365848
 • www.naturodoc.com/chlorella.htm
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24249971
 • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11347287