Cukorbetegeken segít a Chlorella és a Spirulina

„A spirulina és a chlorella is nagyon hasznosnak bizonyul, amikor a vércukor
megregulázására akarjuk használni. Hasznos egyszerre a hypoglikémia és
cukorbetegség szempontjából is.” 

Best3alga Spirulina

„A Spirulina természetes és könnyen emészthető teljesértékű fehérjeforrás. A természetben fellelhető legjobb forrása a klorofillnak, gazdagon megtalálhatók benne olyan ásványianyagok, mint a vas, a kalcium, a cink, a kálium és a magnézium. Remek forrása a természetes A- és B-vitaminoknak és tartalmaz fenilanalint, ami az agy éhség központjára van hatással, miközben alacsonyan tartja a vércukor szintet.”

Earl Mindell: Vitamin Biblia

Mi felelős ezekért a szabályozó hatásokért?

„Ezek a mikroalgák majdnem tökéletes arányát tartalmazzák a fehérjéknek (emlékszik? tizenkétszer többet, mint a marhahús) és ezen felül összetett szénhidrátokat. Spirulinának ráadásul meg van az az előnye, hogy tartalmazza a GLA-t, amiről szintén kimutatták, hogy hatásos vércukorszint szabályozó tápanyag. Ezek a proteinek, szénhidrátok és az olaj együtt esen eredményezik azt, hogy a testet egyenletes energiával látják el, és elmarad az egyszerű szénhidrátok fogyasztása után tapasztalt inzulin emelkedés. Ez pár hét alatt észrevehető éhségérzet csökkenést is okoz, ami miatt sokan alkalmazzák a Spirulinát akkor is, ha nem cukorbetegek.”

(Demecs István: Superfood)

„A szénhidrát- vagy cukoréhség gyakran összetéveszthető egy vagy több mikrotápanyag hiányának érzésével. Például, miközben „csak” magnéziumra éhes a szervezetünk, azt jelenti az agyunknak, hogy enni kellene valamit.

Sok ember csokit kíván meg, amikor magnézium hiányban szenved. Nem a csoki hiányzik neki, hanem csak a magnézium, és tudja, hogy a csoki nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot. „

(Demecs István: Superfood)

A Spirulina és a Chlorella nagy mennyiségű ásványisó tartalma természetes módon egyenlíti ki az ilyen éhséget, és természetes módon megakadályozza, hogy az inzulin szint hintáztatására alkalmas ételekhez folyamodjunk minduntalan, amikor eszünkbe jut.

A Journal of Medicinal Food című folyóiratban megjelent tanulmányban a kutatók megállapították, hogy a napi 8000 mg klorella adagok (2 adagra osztva) segítenek csökkenteni a koleszterin- és vércukorszintet.

A kutatók először a koleszterinszint csökkenését, majd a vércukorszint javulását figyelték meg. Úgy vélik, hogy a klorella számos gént aktivál sejtszinten, amelyek javítják az inzulinérzékenységet, ösztönözve az egészséges egyensúlyt.

Tanulmány: Chlorella vércukorszint-csökkentés

Best3alga chlorella