Kinek ajánljuk a Best3alga készítményeket?

 

Aki egy 100%-ban természetes növényi elixírre vágyik, hogy feltöltse szervezete vitamin, ásványi anyag vagy fehérje készletét, ezzel növelje vitalitását, fokozza életerejét, megőrizze fiatalságát, erősítse immunrendszerét.

A mikroalgák az emberi szervezet számára alapvető organikus tápanyagokat tartalmaznak, biológiailag aktív formában, a sejtek számára ideális méretben. Megtalálhatjuk köztük a legalapvetőbb vitaminokat (A (béta-karotin), B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12, C, E, D, K, Folsav), melyek vitalitásunk, életerőnk mozgatórugói. Bővelkednek szerves kötésű ásványi anyagokban, nyomelemekben (Kalcium, Magnézium, Cink, Foszfor, Réz, Szelén, Kálium, Nátrium, Jód, Vas, Mangán), melyek az anyagcsere szinte minden fázisában részt vesznek, szerepük van szervezetünk egyensúlyi állapotának megtartásában, enzimeink alkotórészei, valamint hormonháztartásunk kulcselemei. Teljes értékű fehérjék/esszenciális aminosavak, felszívódásuk és hasznosulásuk többszörösen felülmúlja bármelyik növényi- vagy állati fehérjét.

 

Aki szeretné támogatni szervezete természetes méregtelenítő folyamatait, mert gyakran fáradt, lehangolt, könnyen betegszik meg, nehezen gyógyul ki a betegségekből, energiahiánnyal küzd, vagy olyan munkát végez, ahol sokat érintkezik nehézfémekkel, toxinokkal.

Egyre többet halljuk, hogy a helytelen táplálkozás, valamint rohanó-, stresszes és mozgásszegény életmódunk felborítják szervezetünk természetes egyensúlyát, meggyengítik immunrendszerünket, és az ún. civilizációs betegségek kialakulásában is szerepük lehet. A speciális bioaktív vegyületek közül a klorofill természetes módon kötődik a szerveztünkben keringő toxinokhoz, megakadályozza felhalmozódásukat, lerakódásukat, majd kivezeti őket, legyen szó nehézfémekről, sugárzásról, biotoxinokról, vegyszerekről vagy kemoterápiáról.

Aki a „modern” táplálkozás csapdájába esett: túl sok feldolgozott, gyorséttermi, színezett vagy tartósított élelmiszert fogyaszt. Ezzel szemben kevés a zöldség és a gyümölcs az asztalán. Emésztési, felszívódási, bélrendszeri problémákkal küzd, túlsúlyos vagy éppenséggel alultáplált.

A „modern” táplálkozás zsákutcájába sokan belemegyünk. A többszörösen feldolgozott, gyorséttermi ételek, bár a kényelmünket szolgálják, felesleges adalékokat, érthetetlen dolgokat tartalmaznak. Legyünk őszinték, nagyon messze vannak attól a táplálástól, amelyre a sejteknek szüksége lenne. A mikroalgák ezzel szemben nemcsak a legalapvetőbb vitaminokkal, ásványi anyagokkal segítik a sejtszintű táplálást, hanem teljes értékű fehérjeforrások is, melyek jobban hasznosulnak, és könnyebben emésztődnek. Emellett probiotikus hatásuknak köszönhetően támogatják a hasznos baktériumok elszaporodást, melyek javítják az emésztést, erősítik az immunrendszert.

A túlsúly gyakori oka a lassú, renyhe bélmozgás, mely akadálya a megfelelő tápanyag felszívásnak, viszont táptalaja a rothadásnak, a pangó toxinok képződésének. A Chlorella a felhalmozódott méreganyagok eltávolításával, valamint a rostoknak köszönthetően, csökkentette a testzsír százalékát, a testsúlyt, a koleszterin és a vércukorszintet. Segített a hormonok szabályozásában. Javította az anyagcserét, a vérkeringést.

 

Aki szellemi felfrissülésre vágyik, mert terhelt, stresszes az idegrendszere. Gyakran érzi magát feszültnek, lehangoltnak, depressziósnak, idegesnek. Úgy érzi szellemi képessége gyengül, gondolkodása meglassult, memóriaproblémákkal, alvási nehézségekkel küzd.

A legtöbb agyi betegség hátterében az oxidáció és a gyulladás által keletkezett szabad gyökök vannak, melyek az idő múlásával a memória csökkenését, elbutulást vagy az Alzheimer-kórt idézhetnek elő. Az asztaxanthin egyedülálló tulajdonsága révén képes átjutni az agy-vér gáton, és antioxidáns képességeinek köszönhetően fokozhatja az agy és az idegrendszer szabad gyökök elleni védekezését. A kutatók azt találták, hogy az étrendi asztaxanthin kiegészítés az idősebb korúaknál javulást eredményezett a kognitív funkcióknál. Kimutatták, hogy az asztaxanthin képes volt felhalmozódni a demenciában szenvedő emberek vörösvértesteiben, ami potenciálisan növeli az antioxidánsok számát, mely csökkentheti a károsodások esélyét, ami lassítja a funkciók csökkenését.

Aki csökkenteni akarja az oxidatív stressz káros hátásait, ezért egy erős, természetes antioxidánst keres. Az oxidatív stressz gyengíti az immunrendszert, gyulladást okoz, károsítja a DNSt, és végső soron sejtelhaláshoz vezethet. Az antioxidánsok a természet válasza a szabad gyökök elleni támadásokra.

Az oxidatív stressz korunk egyik méltán hírhedt fogalma. Szinte nincs is olyan betegség, aminél ne mutatták volna ki a szabad gyökök károsító hatását: krónikus gyulladások, memóriaproblémák, Alzheimer-kór, ízületi fájdalmak, vérkeringési rendellenességek, gyenge immunrendszer. Kiváltói az ún. szabad gyökök, olyan agresszív kémiai anyagok, melyekkel napi szinten találkozhatunk a levegőből, az ételekből, az élvezeti szerekből, vagy az erős UV sugárzásból. Az antioxidánsok a természet válasza a szabad gyökök ellen, sejtjeink védelmezői. Amennyiben kellő mennyiségben vannak jelen képesek megakadályozni vagy lebontani őket. Számos vitamin és pigmentanyag rendelkezik antixoidáns tulajdonságokkal. A Spirulinában megtalálható kékes phycocyanin, a Chlorellában lévő zöld klorofill, valamint a Haematococcus Pluvialisban természetes módon jelen lévő vérvörös asztaxanthin, az antioxidánsoknak egy olyan speciális elegye, mely semmihez sem hasonlítható.

 

Aki rendszeresen sportol, ezért nagy hangsúlyt fordít a megfelelő tápanyagbevitelre, valamint az izomzat megterhelés utáni antioxidáns védelmére. Fokozni szeretné izomerejét, hajlékonyságát, sportteljesítményét. Erősíteni, stabilizálni kívánja csontrendszerét.

Az asztaxanthin izmokra gyakorolt látványos hatására a legjobb példa a lazac árral szembeni úszása, mely elképesztő erőről és kitartásról tesz tanúbizonyságot. A kutatok úgy vélik, hogy ebben nagy szerepe van az asztaxanthin erős antioxidáns, sejtvédő tulajdonságának. Az asztaxanthin képes fokozni a fizikai állóképességet azáltal, hogy erős természetes gyulladáscsökkenő. A gyulladás az izomrendszerben megerőltető testmozgások után is jelentkezhet. Az izomsejteknek egy tartós edzés vagy komoly fizikai megterhelés esetén sokkal több energiára van szükségük, és sokkal több szabad gyököt is képesek termelni. A szabad gyökök celluláris károsodást és gyulladást képesek létrehozni, melyet fájdalom kísérhet. Az asztaxanthin-nal végzett kutatások azt állapították meg, hogy a szabad gyökök semlegesítésével, javult a sejtek mitokondriális energiatermelése, csökkentette az oxidatív károsodásokat a sejtmembrános és a DNS-en, csökkentette az izomgyulladást, mérsékelte a tejsav okozta fájdalmakat.

 

Aki szeretné megőrizni szíve és érrendszere egészségét. Támogatná érszakasza rugalmasságát, tisztulását a lerakódott anyagoktól. Egyensúlyba hozná vérnyomását, vércukor- és koleszterinszintjét.

A vérkeringés központja a szív, mely szivattyúhoz hasonló működésével, izmos falának ritmikus összehúzódásával tartja fenn a vér áramlását az erekben. Az erek rugalmas falukkal segítik a szív munkáját, és összeszűkülve illetve kitágulva gondoskodnak a rendelkezésre álló vérmennyiség egyenletes elosztásáról. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában fontos tényező az érfalak rugalmassága, tágulási képessége, melyeket pl. az egészségvédő zsírsavak fogyasztásával pozitív módon befolyásolhatunk.

Paul Pitchford Healing With whole Foods:

„ A Chlorella több zsírsavat tartalmaz, mint a Spirulina és a Kék-zöld alga. Körülbelül 20%-a ezeknek a zsírsavaknak értisztító omega-3 és alfa-linolénsav, és valószínűleg e miatt válik a Chlorella olyan hatékonnyá a koleszterin csökkentése és a szív és érrendszerin problémák kezelésében.”