Vaspótlás természetesen

A vas fontos ásványi anyag, mely számos élettani folyamatban vesz részt, például a vérképzésben, az oxigénellátásban, az immunrendszer működésében és az energiatermelésben. Hiánya vérszegénységhez, fáradtsághoz, gyengeséghez, fejfájáshoz, légszomjhoz és fertőzésérzékenységhez vezethet. Napi ajánlott mennyisége 8-18 mg felnőtteknek és 27 mg terhes nőknek.

A vasat elsősorban az állati eredetű élelmiszerekből, főként a vörös húsokból, a májból és a tojásból lehet pótolni.  A növényi élelmiszerek között kitűnő vasforrás a bab, a lencse, a spenót és a gabonafélék. A vas felszívódását a C-vitamin segíti, viszont pl. a foszfát és a fitinsav gátolja.

HOGY JÖNNEK IDE AZ ALGÁK?

Spirulina por Chlorella por asztaxanthin

A CHLORELLA egy 100%-ban természetes alternatíva a vas pótlására. A chlorella egy zöld édesvizi mikroalga, amely gazdag fehérjében, rostban, antioxidánsokban, vitaminokban, köztük pl. C-vitaminban, amely támogatja a vas felszívódását.

A chlorella alga 100 grammjában körülbelül 130 mg vas található, ami több mint hétszerese a vörös hús vastartalmának. Emellett nem tartalmaz fitinsavat vagy más olyan anyagot, ami gátolná a vas felszívódását. Fogyasztása segíthet megelőzni vagy kezelni a vashiányt és javíthatja az általános egészséget is.

A SPIRULINA alga összetevői között szintén szerepel a vas, melynek az egészségünkre gyakorolt hatásairól számos tudományos kutatás számolt be.

Egy 2018-as publikáció szerint a Spirulina alga hatékonyan növeli a hemoglobin szintet és a vörösvértestek számát a vashiányos vérszegénységben szenvedőknél.

Egy 2019-es vizsgálat szerint a Spirulina alga csökkenti az oxidatív stresszt és javítja az antioxidáns védelmet a vasbevitellel együtt.

?? Mi köze van az asztaxantinnak a vashoz??

Az asztaxanthin egy természetes karotinoid, amely vöröses narancssárga színű és tengeri állatokban, főleg algában és lazacban található. Az algák közül a HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS nevű mikroalga tartalmazza a legnagyobb mennyiségben. Az asztaxanthin a természet egyik legerősebb antioxidánsa, amely számos pozitív hatással rendelkezik az emberi szervezetre. Pl.:

  • Csökkenti az oxidatív stresszt és a gyulladást

  •  Javítja a bőr nedvességtartalmát, simaságát és rugalmasságát

  • Védi a szemet, az agyat és a központi idegrendszert

  • Növeli az állóképességet és a koncentrációt

  • Támogatja a szív- és érrendszer, az emésztőrendszer és az immunrendszer egészségét.

Az asztaxanthin segíthet megelőzni mind a vas hiányát, mind a túladagolását. Egyrészt elősegíti a vas felszívódását a bélből, másrészt megakadályozza a vas felhalmozódását a szervezetben. Emellett semlegesíti a vas által okozott szabadgyököket és védi a sejteket az oxidatív károsodástól. Így az asztaxantin hozzájárulhat a vas egyensúlyának fenntartásához és az egészséges vérképzéshez.

Best3alga 180 g por, Spirulina, Chlorella, Asztaxanthin
Best3alga Spirulinát, Chlorellát és Haematococcus Pluvialis mikroalgát tartalmazó étrend-kiegészítő por
Best3alga kapszula, Spirulina, Chlorella, Asztaxanthin
Best3alga Spirulinát, Chlorellát és Haematococcus Pluvialis mikroalgát tartalmazó étrend-kiegészítő növényi kapszula