ASZTAXANTHIN

A Haematococcus Pluvialis mikroalgát francia tudósok már 1797-ben nagy érdeklődéssel kutatták, vérvörös elszíneződése miatt. Ugyanis környezeti stressz, pl. tápanyaghiány, erős napsugárzás, hatására egy asztaxanthin elnevezésű védőanyagot hoz létre, melyet több helyen a világ legerősebb antioxidánsakén mutatnak be.

Mi az asztaxanthin?

Az asztaxanthin a karotinoidok közé tartozó vörös pigment, mely legnagyobb mennyiségben a Haematococcus Pluvialis algában található. A 700 ismert antioxidáns közül a legerősebb. Egyedülálló molekuláris szerkezeténél fogva egyszerre nyújt védelmet a sejt külső és belső részének, és egyszerre több szabad gyökkel is képes küzdeni. Képes átjutni a vér-agy gáton egészen a szemig. Más antioxidánsokkal ellentétben egyszerre több szabadgyököt is képes semlegesíteni, akár 19 félét is. Maga nem válik szabad gyökké, mint pl. a béta-karotin. Csökkenti a gyulladást, elnyeli az UV sugárzást és egyben támogatja a szervezet természetes immunválaszait.

Kinek ajánlott?

Aki szeretné megóvni szervezetét az oxidatív stressz káros hatásaitól, mely a legerőteljesebb degeneratív folyamat egy sejt életében. Erős antioxidánssal támogatná immunrendszerét, fokozná immunitását. Természetes gyulladáscsökkentőt keres. Az asztaxanthin a szervezetben a gyulladást célozza meg káros hatások nélkül. Akár enyhe, akár súlyos gyulladásos betegségek jelentkeznek, az asztaxanthin gyulladáscsökkentő tulajdonságai mindenki számára előnyösek. A gyulladás csökkentésével számos későbbi probléma megelőzhető. A természetes gyulladáscsökkentők kevésbé koncentráltak, finomabban, lágyabban, de ennek ellenére széles skálán hatnak. Szellemi felfrissülésre vágyik vagy memóriaproblémákkal küzd. Szeretné megőrizni bőre fiatalságát, rugalmasságát, csökkentené az öregedés szemmel látható nyomait. . Rendszeresen sportol és védeni, óvni szeretené izomzatát, mert kiemelkedő sportteljestményre vágyik.

Miért érdemes fogyasztani?

Kutatásokban, csökkentette az ízületi gyulladásokat, támogatta a agy- és az idegrendszer egészségét, segítette a szem védekezését, hozzájárult a szív- és az érrendszer helyes működéséhez, védte a bőrt, lassította az öregedést, erősítette az immunrendszert, küzdött a rák ellen, erősítette az izomrendszert, növelte a sportteljesítményt.