Menü
Csatlakoznál hozzánk?
Érdekességek, információk, olvasnivalók! –>
A Helicobacter pylori (H.pylori) a fekélybetegségek legfőbb ismert kórokozója, a gyomornyálkahártya felszíni nyákrétegein belül telepszik meg. Jelenlétében mindig kialakul a gyomornyálkahártya krónikus gyulladása. A hazai felnőtt lakosság 50-60%-a hordozza a baktériumot, és minden 6. fertőzöttben ki is alakul a fekélybetegség. Ma már bizonyított a gyomorrák és a H. pylori közötti kapcsolat is. A baktérium jelenléte 3-5 szörösére emeli a gyomorrák kockázatát. Kiírtása töredékére csökkenti a fekélybetegségek kiújulását.
Érdekesség, hogy a gyomorfekélynél 70-90 %-ban, a nyombélfekélynél pedig 90-95%-ban mutatható ki a H. pylori jelenléte.
Kezdeti tünetek:
Ha nem ismerjük fel vagy nem cselekszünk, a tünetek erősödnek:
Egy friss tanulmány szerint a természetes asztaxanthin gátolja a Helicobacter pylori által kiváltott gyulladásos folyamatokat és azok rákkeltő hatásait. Korábbi vizsgálatok már kimutatták, hogy az asztaxanthin megvédi a gyomornyálkahártya sejteket a H. pylori fertőzés káros hatásai ellen, és párhuzamosan növeli az antioxidáns enzimek aktivitását, melyek szintén csökkentik magát a gyulladást.
Mi az asztaxanthin?
Az asztaxanthin egy erős, vöröses-rózsaszínes antioxidáns, mely legnagyobb mennyiségben a Haematococcus Pluvialis mikroalgában található. Ereje felülmúlja az összes ismert természetes antioxidánst. Számos tengeri élőlény neki köszönheti csodálatos színét, pl. flamingók, krillek.
Érdekesség, hogy amikor a lazac élete nagy utazására készül, annyi asztaxanthint halmoz fel sejtjeiben, hogy azok vérvörösre színeződnek. Célja nem más, mint hogy megvédje izomzatát a gyulladástól és kellő ereje legyen az árral szembeni úszáshoz.
Nagy hasznát vehetjük a H. pylori baktérium elleni küzdelemben a Spirulina és a Chlorella algák tudományosan is bizonyított vírus-, gomba-, és baktérium ellenes hatásainak is. Ezen felül egy 2007-ben megjelent tanulmány megerősítette azt is, hogy a Spirulina és a Chlorella mikroalgák poliszacharidjai megakadályozták a baktériumok kötődését (tapadását) a gyomornyálkahártya felületére, ami szintén remek hír.
Érdekességek, információk, olvasnivalók! –>
2015-2023 © Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató | ÁSZF |Adattovábbítási nyilakozat| Készítette: Best3alga
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.