Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Mi a Chlorella Növekedési Faktor (CGF)?
a válasz, Demecs István: Superfood című könyvéből…
„Már tudjuk, hogy a Chlorella kivételesen széles választékát nyújtja a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és az aminosavaknak. Mindamellett, hogy ezek mind jótékonyak, a Chlorella legnagyobb értéke nem más, mint egy lenyűgöző összetevő a Chlorella Growth Factort (röviden: CGF) vagy magyarul Chlorella Növekedési Faktor.
A CGF egy összetett vegyület, ami a Chlorella forró vizes kivonatából származik. Javarészt nukleinsav-származékokból áll. A kutatók felfedezték, hogy a CGF az élénk fotoszintézis alatt termelődik. Ez az az anyag, ami képessé teszi a Chlorellát arra, hogy annyira gyors legyen a növekedésben. Mindegyik sejt 20 óránként megsokszorozódik négy új sejtté, és a CGF az, ami a reprodukciónak ezt a sebes arányát létrehozza. A kísérletek mikroorganizmusokkal, állatokkal és gyerekekkel kimutatták, hogy a CGF elősegít a gyorsabb növekedést káros mellékhatások nélkül. Felnőttekben ez úgy jelentkezik, hogy az RNS/DNS funkciót fejleszt, ami felelős a fehérjék, enzimek és energia termeléséért a sejtek szintjén, miközben stimulálja a szövetregenerálódást és védi a sejteket néhány toxikus anyag ellen.
Dr. Benjamin Frank, a „The No-Aging Diet”(Öregedés elleni diéta)
című könyv szerzője, mondta, hogy az emberi RNS/DNS-termelés progresszív módon lassul le az öregedés során. Csökken az életerő és megjelennek a különféle betegségek. Még mielőtt a Chlorelláról illetve a CGF-ről köztudottá vált volna, hogy ilyen figyelemre méltó forrása az RNS/DNS-nek, Dr. Frank már ajánlotta, hogy egy diétának gazdagnak kellene lennie nukleinsavakban, hogy szembe szálljon ezzel az öregedési folyamattal.
Dr. Minchinori Kimura Japánból
a mérései során úgy találta, hogy a Chlorellában 10% RNS és 3%-os DNS mennyiség található, ami a legmagasabb az ismert táplálékok között. A rendszeresen fogyasztott Chlorella segíthetne az emberi sejtekben a sérült genetikai anyag javításában, miközben védené az egészséget és lelassítaná az öregedési folyamatot.
A nukleinsavak emésztés és a felszívódás során lebomlanak és egyesülnek másik tápanyagokkal, mint például a B-12 vitaminnal, peptidekkel és poliszaccharidokkal. Ez azt jelenti, hogy a DNS és RNS, amit eszünk, közvetlenül nem cserélődnek fel az emberi sejtjeink DNS és RNS anyagával. De az aminosav kombinációik emésztés és felszívódás után építőanyagként szolgálnak a saját genetikai anyagunk javításához.
Ahogy az emberek öregednek, a sejtjeik növekedése lelassul. A sejtek fala, ami szabályozza a folyadékokat, a tápanyagok felvételét és a hulladékok kiürítését, egyre kevésbé funkcionál. A tápanyag felvétel kevésbé hatékony és a mérgező hulladékok is nagyobb mennyiségben maradnak a sejtekben. Ez növekvő savasodáshoz vezet a testben, ami hozzájárul több krónikus betegség kialakulásához. Mikor az általunk fogyasztott ételek megfelelően gazdagok DNS-ben és RNS-ben, akkor a sejtfal tovább működik és működésben tartja a sejt tisztítási és tápanyag-felvételi folyamatait is.
Amikor a RNS-ünk és DNS-ünk megfelelően megújul és képes a funkcióit betölteni, akkor nagyban hozzájárul ahhoz, hogy testünk hatékonyan használja fel a tápanyagokat, meg tudjon szabadulni a toxinoktól és a betegségektől is meg tudja védeni magát. A sejtek képesek meggyógyítani magukat és ez által a testet is. Csupán pár tápanyagra van szükségük ehhez. A Chlorella Growth Factor (CGF) nyújtja ezeket a tápanyagokat.”