Paul Pitchford: Healing With Whole Foods
„A GLA-ban leggazdagabb források: anyatej, Spirulina mikroalga, a borágómag olaj, a fekete ribizli és a liget szépe olaj. A GLA fontos a gyermeki növekedéshez és fejlődéshez, és az anyatejben található meg leginkább, de második legjobb forrása a Spirulina. Gyakran ajánlunk a Spirulinát olyan gyermekeknek, akik nem anyatejen nevelkedtek, azért, hogy ezzel elősegítsük a hormonális és szellemi fejlődésüket, ami csecsemőkorban nem történhetett meg a megfelelő táplálás hiánya miatt. „
Demecs István: Superfood
„A GLA szerepe a szervezet működését tekintve rendkívül sokrétű. Egyrészt fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, másrészt gyulladáscsökkentő, csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést. Megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, ezáltal csökken a vérrögök kialakulásának veszélye. Pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet, így csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. Javítja az idegrendszeri működést, kiüríti a felesleges folyadékot a szervezetből. Közismerten kiegyensúlyozó hatása van a vércukorszintre. Dr. Hass, a Staying Health With Nutriton című könyv szerzője szerint a GLA a következő tünetek kezelésében volt hatékony: A keringési rendszer elváltozásai, ízületi gyulladás (reuma és más gyulladásos betegségek), bőrelváltozások (ekcéma, pattanások, dermatitis), allergiák, asztma, szklerózis multiplex.”