Ismerd meg azokat a természetes összetevőket melyek támogatják a szív- és érrendszer egészséges működését!

A vérkeringés központja a szív, mely szivattyúhoz hasonló működésével, izmos falának ritmikus összehúzódásával tartja fenn a vér áramlását az erekben. Az erek rugalmas falukkal segítik a szív munkáját, és összeszűkülve illetve kitágulva gondoskodnak a rendelkezésre álló vérmennyiség egyenletes elosztásáról.
Egy átlagos emberben 5 liter vér kering, a szíve átlagosan 70-72-szer húzódik össze, vérnyomása 120/80 Hgmm.

Amikor a szív vagy az érszakasz betegségéről beszélünk, általában ezekre a tünetekre gondolunk:

 • ritmuszavar, idegességből fakadó szívfájdalom
 • túlsúlyból adódó szívbetegség
 • helytelen keringés
 • szívizomgyulladás
 • reumás szívbetegség
 • szívelégtelenség
 • magas, vagy alacsony vérnyomás
 • magas koleszterin
 • vénatágulatok, gyulladások
Magas vérnyomás

Sajnos a szívbetegségek kialakulásának számos oka lehet:

 • valamilyen fejlődési rendellenesség
 • reumás láz, vagy kezeletlen fertőzés okozta szövődmény
 • gyulladás
 • rugalmatlan érszakasz okozta érelmeszesedés, szűkület
 • emelkedett koleszterin, magas vérnyomás
 • tüdőbetegségekhez kapcsolódó szívbetegség
 • elhízás, cukorbetegség, megfelelő testmozgás hiánya
 • szellemi-, fizikai megterhelések

A Spirulina, a Chlorella és a természetes asztaxanthin számos olyan összetevőt tartalmaz, melyek egyenként is támogatják a szív megfelelő működését. Együtt meg különösen értékesek.

Spirulina por Chlorella por asztaxanthin

A többszörösen telítetlen zsírsavak csökkentik a vér koleszterin szintjét, azon belül a „rossz” koleszterint, növelik az érvédő „jó” koleszterin arányát, rugalmassá tehetik az erek falát, csökkenthetik a vérnyomást, megakadályozva a szűkületek, torlódások kialakulást, így a stroke veszélyének elkerülését is. 

Az algákban lévő mukopoliszacharidok egyik különlegessége, hogy még az érrendszerben lévő méreganyagokat is képesek lehetnek magukhoz vonzani, és kivezetni a szervezetből, ezzel javíthatják a keringő vér minőségét. 

Igen erős antioxidánsuk a szelén, csökkentheti a szívizom zsírosságából eredendő betegségek kialakulását. A magnézium szabályozza a sejtek áteresztőképességét, ezzel hatással lehet a szív- és az érfalak helyes működésére, befolyásolván a vérnyomás normális értékeit. A réz jelenléte a szívben kis mennyisége ellenére kulcsfontosságú, hiánya miatt koleszterinszint emelkedés figyelhető meg. A B1-vitamin erősíti a szív munkáját. A B2 fokozza a vérkeringést, csökkentheti a magas vérnyomást, a koleszterin- és triglicerid szintet. 

vér kalciumhiánya magas vérnyomás kialakulásához vezethet, szerencsére a Spirulina bővelkedik benne. Az asztaxanthin és az  E-vitamin,  antioxidáns erejükkel védik a szív- és érrendszer minden sejtjét, így csökkentve az infarktus vagy a rákos elváltozások esélyét. 

Az aminosavak közül, a lizin erősíti a keringést, a hisztidin értágító, csökkentheti a vérnyomást, hasznos az angina és szívelégtelenség kezelésében. Az alanin, erősíti a sejtfalakat, a glycin megakadályozhatja  a vérrögök kialakulását, és a prolin hatással lehet az érfalak rugalmasságára, mivel nem engedi a koleszterin megtapadását.

MIT MOND A TUDOMÁNY?

A spirulina szérumlipidekre gyakorolt hatását 30, csekély mértékben hiperlipémiás vagy enyhe magas vérnyomásban szenvedő férfin vizsgálták. A vizsgálati alanyoknak 8 héten keresztül naponta 4,2 g spirulinát, illetve csak az első 4 hétben adtak spirulinát. A spirulina szedése mellett drasztikusan csökkent a teljes szérumkoleszterin szint; a kezelés megszakítása után az érték újra visszaállt a kiindulási szintre. A csökkenés jelentősebb volt a hiperkoleszterinémiás vizsgálati egyéneknél és azoknál, akik nagy mennyiségű koleszterint fogyasztottak. 
Teljes cikk ide kattintva olvasható.

A C-reaktív proteint (CRP) a tudósok a szívbetegségek koleszterinnél megbízhatóbb indikátoraként kezelik. Ha a testben gyulladásos folyamatok játszódnak le, a máj és a koszorúserek CRP-t termelnek és azt a vérbe juttatják. 2006-ban egy klinikai tanulmányban megvizsgálták a természetes asztaxantin vér CRP-szintjére gyakorolt hatását. A vizsgálatot egy természetes anyagok klinikai tanulmányaira szakosodott független kutató vállalat, a kaliforniai Health Research and Studies Center végezte. A tanulmányt PhD Gene Spiller vezette. Dr. Spiller már korábban is végzett a természetes asztaxantinnal kapcsolatos vizsgálatokat. Ebben a vizsgálatban nyolc héten keresztül 25 vizsgálati alany vett részt. Közülük tizenhatan természetes asztaxantint, kilencen pedig placebót kaptak. A vér CRP-szintjét a tanulmány kezdetén és végén állapították meg. Az eredmények igen pozitívak voltak: Az asztaxantin-csoportnál a CRP 20,7%-os csökkenését mérték. A placebo-csoportnál ezzel szemben a CRP-értékek növekedése volt megfigyelhető. A kutatók az alábbi következtetést vonták le: Az asztaxantin csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.
Teljes cikk ide kattintva olvasható.

„A Chlorella több zsírsavat tartalmaz, mint a Spirulina és a Kékzöld alga. Körülbelül 20%-a ezeknek a zsírsavaknak értisztító omega-3 és alfa-linolsav, és valószínűleg ez miatt válik a Chlorella olyan hatékonnyá a koleszterin csökkentés és a szív és érrendszeri problémák kezelésében.„

Paul Pitchford: Healing With whole Foods

A Best3alga készítmények, KIZÁRÓLAG SPIRULINA, CHLORELLA ÉS 100%-BAN TERMÉSZETES ASZTAXANTHINT TARTALMAZNAK TÖLTŐ- ÉS ADALÉKOKTÓL MENTESEN.