Menü
Csatlakoznál hozzánk?
Érdekességek, információk, olvasnivalók! –>
A vérkeringés központja a szív, mely szivattyúhoz hasonló működésével, izmos falának ritmikus összehúzódásával tartja fenn a vér áramlását az erekben. Az erek rugalmas falukkal segítik a szív munkáját, és összeszűkülve illetve kitágulva gondoskodnak a rendelkezésre álló vérmennyiség egyenletes elosztásáról.
Egy átlagos emberben 5 liter vér kering, a szíve átlagosan 70-72-szer húzódik össze, vérnyomása 120/80 Hgmm.
A többszörösen telítetlen zsírsavak csökkentik a vér koleszterin szintjét, azon belül a „rossz” koleszterint, növelik az érvédő „jó” koleszterin arányát, rugalmassá tehetik az erek falát, csökkenthetik a vérnyomást, megakadályozva a szűkületek, torlódások kialakulást, így a stroke veszélyének elkerülését is.
Az algákban lévő mukopoliszacharidok egyik különlegessége, hogy még az érrendszerben lévő méreganyagokat is képesek lehetnek magukhoz vonzani, és kivezetni a szervezetből, ezzel javíthatják a keringő vér minőségét.
Igen erős antioxidánsuk a szelén, csökkentheti a szívizom zsírosságából eredendő betegségek kialakulását. A magnézium szabályozza a sejtek áteresztőképességét, ezzel hatással lehet a szív- és az érfalak helyes működésére, befolyásolván a vérnyomás normális értékeit. A réz jelenléte a szívben kis mennyisége ellenére kulcsfontosságú, hiánya miatt koleszterinszint emelkedés figyelhető meg. A B1-vitamin erősíti a szív munkáját. A B2 fokozza a vérkeringést, csökkentheti a magas vérnyomást, a koleszterin- és triglicerid szintet.
A vér kalciumhiánya magas vérnyomás kialakulásához vezethet, szerencsére a Spirulina bővelkedik benne. Az asztaxanthin és az E-vitamin, antioxidáns erejükkel védik a szív- és érrendszer minden sejtjét, így csökkentve az infarktus vagy a rákos elváltozások esélyét.
Az aminosavak közül, a lizin erősíti a keringést, a hisztidin értágító, csökkentheti a vérnyomást, hasznos az angina és szívelégtelenség kezelésében. Az alanin, erősíti a sejtfalakat, a glycin megakadályozhatja a vérrögök kialakulását, és a prolin hatással lehet az érfalak rugalmasságára, mivel nem engedi a koleszterin megtapadását.
A spirulina szérumlipidekre gyakorolt hatását 30, csekély mértékben hiperlipémiás vagy enyhe magas vérnyomásban szenvedő férfin vizsgálták. A vizsgálati alanyoknak 8 héten keresztül naponta 4,2 g spirulinát, illetve csak az első 4 hétben adtak spirulinát. A spirulina szedése mellett drasztikusan csökkent a teljes szérumkoleszterin szint; a kezelés megszakítása után az érték újra visszaállt a kiindulási szintre. A csökkenés jelentősebb volt a hiperkoleszterinémiás vizsgálati egyéneknél és azoknál, akik nagy mennyiségű koleszterint fogyasztottak.
Teljes cikk ide kattintva olvasható.
A C-reaktív proteint (CRP) a tudósok a szívbetegségek koleszterinnél megbízhatóbb indikátoraként kezelik. Ha a testben gyulladásos folyamatok játszódnak le, a máj és a koszorúserek CRP-t termelnek és azt a vérbe juttatják. 2006-ban egy klinikai tanulmányban megvizsgálták a természetes asztaxantin vér CRP-szintjére gyakorolt hatását. A vizsgálatot egy természetes anyagok klinikai tanulmányaira szakosodott független kutató vállalat, a kaliforniai Health Research and Studies Center végezte. A tanulmányt PhD Gene Spiller vezette. Dr. Spiller már korábban is végzett a természetes asztaxantinnal kapcsolatos vizsgálatokat. Ebben a vizsgálatban nyolc héten keresztül 25 vizsgálati alany vett részt. Közülük tizenhatan természetes asztaxantint, kilencen pedig placebót kaptak. A vér CRP-szintjét a tanulmány kezdetén és végén állapították meg. Az eredmények igen pozitívak voltak: Az asztaxantin-csoportnál a CRP 20,7%-os csökkenését mérték. A placebo-csoportnál ezzel szemben a CRP-értékek növekedése volt megfigyelhető. A kutatók az alábbi következtetést vonták le: Az asztaxantin csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.
Teljes cikk ide kattintva olvasható.
„A Chlorella több zsírsavat tartalmaz, mint a Spirulina és a Kékzöld alga. Körülbelül 20%-a ezeknek a zsírsavaknak értisztító omega-3 és alfa-linolsav, és valószínűleg ez miatt válik a Chlorella olyan hatékonnyá a koleszterin csökkentés és a szív és érrendszeri problémák kezelésében.„
Paul Pitchford: Healing With whole Foods
Érdekességek, információk, olvasnivalók! –>
2015-2023 © Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató | ÁSZF |Adattovábbítási nyilakozat| Készítette: Best3alga
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.